2012. május 13., vasárnap

Tanulásmódszertani segédlet a Távoktatás, e-learning kurzushoz Hogyan kezdjek hozzá? - jó tanácsok a kurzus sikeres elvégzéséhez

Csoportos feladat megoldásunk itt látható:
https://docs.google.com/presentation/pub?id=1hU9fkN_37Rml69_5SHI6_cIdpreAVa_TmtQlzChp2xI&start=false&loop=false&delayms=3000

Röviden a tartalom:
Nos, szintén csoportban dolgozva feladatunk volt összeszedni, hogyan érdemes elkezdeni egy távoktatási kurzust. Hiszen érdemes szembenézni a lehetséges követelményekkel, feltételekkel, pozitívumokkal. Sok szó esett a technikai feltételek hiányáról, ebben próbáltunk segíteni pár mondattal, hiszen megoldás mindenre van, csak hinni kell benne, és tenni érte.

Fontos kihasználni a tanár által megadott kapcsolattartási lehetőségeket. Ha elakadnál, nyugodtan akár telefonon is meg lehet keresni a kurzusvezetőt és segítséget kérni tőle. Bár a tananyag kötött, és a követelmény is egységes, kisebb-nagyobb eltérést azért lehet eszközölni a tanuló megsegítése érdekében.

Egy távoktatási kurzus esetében számolni kell a mindennapi tanulással, hiszen a tananyag többnyire így van kitalálva. Naponta küldenek leckéket, melyeket teljesíteni kell, így lehetséges csak előre haladni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése